Termékdíj - Vámügynök

Vámügyintézés határok nélkül!

Tartalomhoz ugrás
A környezetvédelem mindannyiunk közös ügye!
Magán emberként szelektíven gyűjtöm a hulladékot, nem szemetelek, nem használok nylon zacskót, lehetőség szerint védem, óvom a környezetet!
Vállalkozóként a környezetvédelmi termékdíj ügyintézéssel foglakozom, amely szintén a környezetvédelem része.
A környezetvédelmi termékdíj, mint adó, egyrészt a környezetünkre ártalmas anyagok kibocsátását próbálja szabályozni, másrész egyfajta alapot képez a keletkező hulladékok kezelésére, ártalmatlanítására.
Ebben a világméretű probléma megoldásban mindenkinek megvan a maga szerepe, jó lenne, ha ez mindenkiben tudatosulna!

Ma már az érintett vállakozások többségénél többé-kevésbé megoldottak a környezetvédelmi termékdíj nyilvántartásával, bevallással, befizetéssel kapcsolatos feladatok.
Esetleg rábízták egy kollégára, vagy a könyvelőre, aki úgy is minden mást is intéz a NAV felé?
De vajon ez a jó megoldás?
Minden bizonnyal vannak könyvelő cégek, amelyek magas szinvonalon képesek ellátni a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos feladatokat is, azonban egy könyvelő cég, vagy egy jó képességű adminisztrátor kolléga a legritkább esetben rendelkezik vámügyintéző képesítéssel, gyakorlattal!
Hogy erre miért is van szükség?
Általában a kollégánál és könyvelő cégnél is addig megvan, hogy a termékek csomagolása általában termékdíj köteles.
A termékdíj törvény azonban a termékek vámtarifaszáma alapján határozza meg a a termékdíj köteles termékek körét, de vannak olyan termékek is, amelyek vámtarifaszám szerint nem termékdíj kötelesek, de tartalmaznak/tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek termékdíj kötelesek lehetnek.
Elveszítette a fonalat?
Akkor forduljon szakértőhöz!
Díjmentesen áttekintjük az Ön által forgalmazott termékkört, a tájákoztatást adunk a várható termékdíj kötelezettségről!
Több évtizedes vámügyintézői, környezetvédelmi ügyintézői gyakorlattal, megfelelő áruismerettel állunk a tisztelt megrendelő rendelkezésére!

Ez a weboldal nem a multiknak, nem a közepes, vagy nagyvállaltoknak szól, ott minden egyes részfeladat megoldásán komplett osztályok dolgoznak.
A kis és mikro vállalkozásoknak szeretnénk szakértő, megbízható tanácsadást, szolgáltatást nyújtani!
A környezetvédelmi termékdíj egyfajta adóként működik, az adókra vonatkozó elévülési szabályokkal.
A tárgyéven kívűl az azt megelőző öt évet bármikor számon kérhetik Öntől.
Ön válaszhat  törvényben meghatározott adózási feltételek közül (átalány díj, készletre vétel szerint, általános szabályok szerint, válaszhatja az egyéni hulladékkezelés) azonban választási lehetősége csak a jövőre vonatkozólag van meg,  visszamenőleg nem lehetséges.


Közmondás:

"Amit elveszítesz a réven, azt megnyerheted a vámon"Created with WebSite X5
Vámügyintézés határok nélkül!
Vissza a tartalomhoz